fredag 5. juni 2020

Statistikk abort

Det er eit sprik mellom sjukehusa i andelen medikamentell abort. Den skilnaden kan skuldast at ikkje alle sjukehus har tilbod om medikamentell abort i 9–svangerskapsveke. Nedgangen var størst i Nordlan mens blant andre Oslo og Vest-Agder hadde en liten økning. Informasjonsskriv til deg som skal søke om abort etter utgangen av 12.


Statistikk abort

Statistikk hos andre. I likhet med Norge har Danmark selvbestemt abort innen utgangen av 12. Denne grensen er satt til 18. Finland og Island ikke har selvbestemt abort. Om lag 3-prosent av svangerskapsavbruddene skjer etter utgangen av 12.


Nasjonale anbefalinger, råd og pakkeforløp. Rett til rett kjønn. Här hittar du statistik om aborter baserad på sammanställningar av Socialstyrelsen. Det är allt från korta fakta, rapporter och tabeller till statistikdatabas där du själv kan hämta statistik.


Statistikk abort

Det finns också möjlighet att beställa data eller statistik utifrån dina egna behov. En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22. De tre siste årene har prosent av dem som søkte om å få ta abort etter uke 1 fått søknaden innvilget. Av de som tar abort finner du alle mulige kvinner.


Hun kan fortelle at omkring prosent - altså av norske kvinner, kommer til å ta en abort i løpet av sin fertile tid. Det er ikke gitt at abort er den beste løsningen for kvinnen på kort eller lang sikt. Noen vil mene at å bære frem barnet i en slik situasjon er en spesielt edel handling, der en setter egne behov til side for å bevare det nye livet.


Man fjerner ikke nødvendigvis kvinnens psykiske og fysiske utfordringer etter en voldtekt ved å ta abort. Grensen for senabort er uke 22. Truende abort regnes egentlig ikke under gruppen spontane aborter , men de er allikevel nært knyttet opp til denne gruppen.


Noen kan også ha litt smerter i underlivet. Når svangerskapsproduktet tømmes ut av livmoren ved medisinsk abort kan det være litt vondt. Det kan også være mer ubehag og plager etter en medisinsk abort. Fordelen er at man slipper å måtte få narkose. Ulike reaksjoner kan komme etter en abort , enten med en gang eller på et senere tidspunkt.


Jeg vil ha en liste med. Dersom du mistenker at du har hatt en tidlig abort , bør du uansett alltid oppsøke lege for å sjekke om det faktisk var tilfellet. Da får du også sjekket om det ligger rester igjen i livmoren.


Hvis ikke livmoren tømmer seg helt, kan man nemlig få infeksjoner og føle seg syk, sier Nielsen. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Selv om vi ikke får tall på hvor mange som overlever illegal abort , er dette selvsagt en svært trist statistikk.


Statistikk abort

Men like trist, for ikke å si tristere, er dette: ved alle aborter i hele verden, legale som illegale, er dødeligheten for fostrene 1 , hele tiden. Kirkens Nødhjelp burde også kunne nevne dette når organisasjonen aksjonerer. Vår statistik dokumenteras i tre olika former för att beskriva olika aspekter av statistiken: kvalitet, framställning och detaljerat innehåll.


Dokumentationen som beskriver statistikens kvalitet är viktig för att den publicerade statistiken ska kunna tolkas och användas på rätt sätt. I tillegg kan du søke om tilgang til data for forskning og analyse. Der ses et markant fald i antallet af aborter blandt de helt unge.


Statistikk abort

Abort fordelt på alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg