tirsdag 9. juni 2020

Tradisjonell potetsalat

Hundrevis av forskjellige restauranter. Slik lager du tradisjonell potetsalat. Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet.


Hvis du må skrelle dem, så vent til de er kokt og dra skallet forsiktig av. Vår klassiske oppskrift på potetsalat med creme fraiche, vårløk og majones passer like godt enten det er til grillmaten eller på koldtbordet. Enkel og god oppskrift på tradisjonell potetsalat.

Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Klassisk potetsalat med rømme og majones er kjempegodt å ha som tilbehør på julefrokost- eller lunsjbordet. Prøv denne oppskriften! Bland rømme, majones, sylteagurk og gressløk og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper. Tradisjonell potetsalat.


Passer til grillmat, spekemat eller annet kjøttpålegg som kokt skinke og roastbiff. Potetsalat med rømme og majones. Men en potetsalat er rett og slett bare en salat med poteter, de trenger ikke engang være kokte!


Varm eller kal stekte eller rå, moste eller hele – her er det bare fantasien som setter grenser.

I en tradisjonell potetsalat med kokte poteter synes jeg den gode potetsmaken forsvinner når de porøse potetene kommer i kontakt med resten av ingrediensene. Ved å råsteke de så får man en tynn hinne ytterst som beskytter potetene litt og man får da en god smak av myk og lun potet når man tygger i en bit samtidig som man får smaken av de andre ingrediensene. Ofte blir majones brukt når en skal lage litt tradisjonell potetsalat men med Creme Fraiche synes jeg den er enda bedre.


En friskere varianten synes jeg. Server potetsalaten til f. Rist gjerne noen pinjekjerne i en tørr panne til de blir gylne, og strø over salaten ved servering. Lun potetsalat med pølser – oppskrift.


Den tradisjonelle oppskriften på lun potetsalat er i høy grad skiftet ut med kald potetsalat eller en varm med hvitvin og friske urter eller liknende. Men her vil jeg la meg dra tilbake til barndommen og gi deg min – og min mors – oppskrift på tradisjonell lun potetsalat. Bacon har du en god variant p den tradisjonelle potetsalaten. Speket kjøtt er tradisjonell , enkel og god mat. Spekemat kan gjerne spises på en travel hverdag, men hører også med på en norsk festbuffet eller når du skal servere norsk fingermat.


Dagens velsmakende potetsalat passer godt både til hverdags som til fest, eller som rustikk forrett til høstens vennemiddager. Til en tradisjonell potetsalat med nypoteter er det godt med skallet på. Kok potetene alt etter størrelsen, de minste trenger nok ikke mer enn min, de andre ca min. Dette gjør du ved å legge de største potetene i bunnen av kjelen, da kokes alle ganske likt. Husk at det skal gjerne være litt motstand i potetene i en potetsalat.


Siden spekematen i seg selv er salt, er det viktig å tenke på at tilbehøret ikke bør være så salt. Derfor er en frisk og søt waldorfsalat, eller en mild potetsalat midt i blinken til den salte spekematen.

Om du vil bruke noe av spekeskinken til å lage små fingerretter kan du med trygghet ta i bruk sesongens bær og grønnsaker. Bugge, som er fagansvarlig i Grete Roede AS, forteller at det er mange potetsalater som er svært energitette, og gir dermed mange kalorier selv i små mengder. En tradisjonell potetsalat laget av ekte majones inneholder mange kalorier og mye fett, selv om det er av typen umettet fett, som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg