fredag 20. november 2020

Vondt venstre side mage

Brukere har fått hjelp mot bl. Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen.


Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Dette betyr magesmertene – etter hvor i magen de sitter.

Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Plutselig oppståtte kramper med diaré, feber og ubehag som går over etter noen timer eller dager. Plagsomt, men som regel ufarlig. Galleblæren ligger på høyre side , og selv om plager der kan gi noe utstråling til andre steder synes det usannsynlig at det du beskriver er gallestein.


På venstre side ligger venstre nyre, milten, magesekken, tynn- og tykktarm og bukspyttkjertel. Hvorfor har jeg vondt øverst til venstre i magen? Svært sterke smerter som i tillegg pleier å stråle ned i lysken på samme side.


Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Andre muligheter er nyrepatologi, kolontumor i venstre fleksur, hjerteinfarkt, pneumoni.

Nedre venstre kvadrant. Tenk også på ureterstein, bekkeninfeksjon, ovarialcyste, ovarietorsjon, ekstrauterin graviditet, inkarserert hernie. Oftest divertikulitt eller kolitt. Men i dag tidlig fikk jeg et ekstremt stikk og intens smerte da jeg bøyde meg ned for å knyte skoene mine, og disse smertene har kommet med jevne mellomrom i hele dag, helt til nå hvor jeg har dem stortsett hele tiden. Jeg føler at magen min er litt øm og sår på en måte.


Har vondt på venstre side for navlen min og nedover. Det vanligste symptomet er magesmerter i nedre del av magen, som regel på venstre side. Smertene kan komme og gå eller være konstante. Smerter venstre side av magen - Kropp og helse. Smertene blir ofte verre etter at du har spist og bedre etter at du har hatt avføring eller luftavgang.


Under fordøyelsen dannes det luft i tarmene. Normalt vil denne luften bli opptatt igjen, men hvis avføringen passerer igjennom tarmen med en annen hastighet, vil luften samle seg i luftbobler og på den måten utspile deler av tarmen. Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. Når dette er årsaken, smerte på venstre side av magen bevege seg inn mot midten av magen i løpet av noen få timer, noe som skaper mage ømhet eller sårhet. Det er viktig å få en person med disse symptomene til legevakten umiddelbart for behandling.


Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Ved akutt blindtarmbetennelse vil du ofte bli kvalm og få feber også, ifølge Lommelegen.

Smertene er der konstant og noen ganger kommer det tak som jeg må puste meg igjennom. Om natten våkner jeg mange ganger fordi jeg får smerter når jeg snur meg. Om morgenen kommer jeg meg nesten ikke opp av sengen fordi det er så vondt. Er det noen her som har hatt erfaringer med å ha smerter på venstre side av magen? Er litt under brystet.


Har også mye luft i magen og vet ikke om det kan være grunnen. Isåfall noen tips til å bli kvitt det. Sliter en del med foretoppelse om dagen da magen kommer og går hele tiden.


Vondt i magen og magesmerter rammer de aller fleste av oss, men bør alltid tas på alvor. Vanlig diagnoser er fordøyelseproblemer, forstoppelse, magevirus, menstruasjonssmerter og matforgiftning. Magesmerter og vondt i magen kan ha en rekke årsaker. Hva er forskjellen på diaré og løs mage ? Det kan være vanskelig å snakke om avføring, både for pasienten og legen.


Ordbruken rundt dette er ofte lite presis. Diaré er i utgangspunktet forholdsvis klart definert, nemlig som en avføringsmengde på mer enn 2gram per dag, men en slik definisjon er jo ofte upraktisk. Det siste døgnet har jeg hatt smerter nederst i venstre side av magen, i samme region hvor eggstokken ligger. I natt var jeg så bekymret at jeg reise på legevakten.


Der tok de urinprøve for å sjekke om det kunne være urinveisinfeksjon, men den var helt fin. Kronisk muskelstrekk forekommer over lengre ti og vil si at gradvis feilbelastning, f. Muskelstrekk i lysken kan naturlig nok oppstå både på høyre og venstre side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg