tirsdag 17. november 2020

Trekke fisk

Trekke fisk

Kok opp vann, tilsatt litt salt. Når vannet koker, trekk kjelen til side og tilsett evt krydder. Skiver tykkere enn 3cm bør trekke noe lengre. Hvordan trekke torsk. Vannet er varmt nok når det begynner å boble seg.


Trekke fisk

Ta kasserollen av plata, legg over et lokk og la fiskeskivene trekke i 6-minutter. La torsken trekke – ikke koke. Skru ned varmen på platen og sett kasserollen med torsken i tilbake på platen. Du har riktig temperatur når vannet er rett under kokepunktet og vannet så vidt beveger seg.


Hvis fisken ligger i vann som koker kan fiskestykkene går fra hverandre. Steking og ”koking” av fisk ( fisk skal ikke koke, men trekke !) Når du tilbereder fisk , er temperaturen viktig for et godt resultat. Tvert imot er det best å la være. Pass på at vannet holder en temperatur på 70–grader. Nytrukket torsk smaker nydelig og er også for mange et kjærkomment innslag på julemenyen.


Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør. Jeg kokte fisk i går, direkte fra dypfryst tilstand. Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk.


Ha godt med salt og en kork eddik i vannet, kok opp og la fisken trekke - ikke koke - i ca min. Da koker ikke fisken i stykker. Herman, det går ikke an å trekke fra når du skal legge sammen. Du kan selvsagt også koke lutefisken i en kjele. Det gikk kjempefint.


Bruk en stålkjele og legg gjerne en rist i bunnen. Sett kjelen på svak varme og kok opp. Lutefisken avgir væske og får stå og trekke ca minutter til den er ferdig kokt.


Vi har verdens beste fisk og skalldyr her i Norge, og det er for synd at vi skal kaste noe som kan gi oss den deiligste kraft. Fisken blir fast og fin. Skalldyrkraft er et godt eksempel, for selv om du kan lage dette på skall fra hummer og kreps, er det ingenting i veien for å ikke lage den deiligste skalldyrkraft av rekeskall.


Måtte trekke fiskejuice med omega-(VG Nett) Et datterselskap av Tine har måttet trekke en appelsinjuice som inneholdt sunt omega-fordi den smakte for mye av fisk. Saltet vil trekke mye av vannet ut av fisken og gjøre den fastere og spenstigere. Jeg skriver derfor koke i overskriften, fordi en del som lurer på dette, ikke alltid vet hva trekke i vann betyr. Hvis du koker torsken, så har den en tendens til å løsne fra hverandre. Derfor er det bedre å trekke torsken.


Torsk er en fisk som passer meget godt til poteter, gulrøtter og kanskje litt eggesmør. La pølsene trekke , la fisken trekke - i x minutter står det på pakken. Hva betyr egentlig la trekke ? Er det forskjell om man tilbereder pølser eller fisk ? Termometer har jeg ikke, men pleier og la plata være på 5-(går til 9) og det går sånn passe. Noen som vil gi en enkel forklaring?


Trekke fisk

Kjøp Trekke fisk på Kelkoo. Sammenlign tilbud på Trekke fisk i kategorien Jakt og fiske fra en rekke nettbutikker samlet på ett ste og spar penger på ditt kjøp av Jakt og fiske ved hjelp av vår tjeneste. Teiner til fisk og sjøkreps. Men dersom du set teinene slik at dei truleg ikkje berre fangar fisk og sjøkreps, men også hummar eller krabbe, skal teinene vere utstyrte med fluktopningar.


Til alle som selger frossen fisk er min oppfordring klar: Prøv å selge fersk fisk. Mener man for alvor at folk skal ha rask og billig mat - da kan ikke frossen fisk være løsningen? Ulempen ved frossen fisk (og kjøtt) er at vannet (som finnes i kjøtt og fisk ) ekspanderer ved frysing. Mål opp rikelig med vann og kok opp. Ha i salt, hele pepperkorn og eddik og kok opp på nytt.


Trekke fisk

Trekk kjelen vekk fra platen og legg i skrei skivene (de tykkeste skivene først). Legg over på varmt serveringsfat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg