tirsdag 24. november 2020

Vektøkning uke 24

I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet. Vektøkning i svangerskapet påvirket i seg selv risikoen for overvekt hos barnet – uansett mors vekt før hun ble gravid. Funnene kan bety at overernæring av fosteret gjennom mors vekt og vektøkning øker risikoen for senere overvekt, og at økende forekomst av overvekt hos kvinner kan forsterke epidemien i neste ledd. Er nå i uke og på vekta i morres veide jeg - 500g i forhold til det jeg var da jeg ble gravid.


Men siden alt er fint med lille i magen og symfysemålene er fine så bekymrer jeg meg ikke. Det viktigste er at dere oppfører dere som ingenting er galt. Hunden skal ikke trøstes. Hvis dere har skytebane i nærheten kan dere prøve å dra i nærheten av den, for å så gå litt nærmere for hver gang. Det er fredag og på tide med nok en oppdatering på svangerskapet Jeg fortsetter uke for uke så lenge det var såpass mange som synes det var gøy, tror jeg kommer til å sette pris på det i ettertid selv også!


Når du var undervektig i utgangspunktet bør du gå opp 15-kg, i følge denne artikkelen. Barnet skal ha oppnådd fødselsvekt rundt to uker etter fødsel. Barn som ikke har en jevn vektøkning etter den første vektnedgangen etter fødsel, bør følges opp av helsestasjonen. Dette er generelle retningslinjer. Er du i tvil om hva som er normal vektutvikling for ditt barn, ta kontakt med helsestasjonen for personlig tilpasset veiledning.


I uke hadde jeg lagt på meg knappe kg, og slik var det egentlig helt til uke 28. Nå i uke er vekten knappe kg over utgangspunktet. Den siste uken har vekten eksplodert uten at jeg helt skjønner hvorfor.


Jeg er overvektig i utgangspunktet, så planen er å ikke gå opp mer enn kg totalt sett (dette i samråd m jordmor). Uke Det kan ha gått opp fem på syv kg, noen enda mer. Huden, som tidligere har vært helt transparent, blir tykkere og dekket av vernix. Nå fosteret kan suge på tommelen, er det en praksis for å suge på brystet.


Mesteparten av vektøkningen skyldes utvikling av muskel- og benmasse. Huden er fortsatt tynn og rynkete, det mangler underhudsfett. Det blir jo det samme som når man er uke pluss dag inn i et nytt år, da er man i uke ikke i uke 1. På torsdag var jeg fullgåtte uker , dvs. Gravid uke vektøkning. Vektoppgang - De fire siste ukene har jeg ikke gtt noe srlig opp i vekt, ca kg.


Hvor mye gikk dere opp i vekt? Veide fr jeg ble gravid og er 1kg s fler liksom ikke at. Regn ut din vektøkning under graviditeten med vår vektkalkulator. Går man mest opp i vekt i begynnelsen av graviditeten eller kommer vektoppgangen i slutten av graviditeten?


Vektøkning uke 24

Regn ut hvordan din vektøkning bør se ut måned for måned under graviditeten. Mange kvinner har et anstrengt forhold til vekten sin og veier seg ofte flere ganger i uken for å forsikre seg om at tallet er det samme. Og som regel har vi ikke noe å bekymre oss for, for vekten vår er omtrent det samme fra dag til dag. Da ligger jeg ganske greit an. Jeg er litt overvektig i utgangspunktet, så bør nok nøye med med kg totalt, ideelt sett.


Men tviler på at jeg greier det. Hei;-)Jeg føler at kroppen min ikke er helt på lag med meg, og har ikke fungert som den skal på en stund. Sv: VektØKNING (!) etter uker på lavkarbo Opprinnelig lagt inn av Yrla , her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg