fredag 6. november 2020

Små røde prikker på huden

Groot assortiment Roede. Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Hvis du har fått mange røde prikker på huden i. Det som skjer er at blodkar i huden sprenges og de blir som et lite nøste i huden.


Disse små blodkarene. Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Når det gjelder utslett - eller små røde prikker - så trenger man som regel ikke være engstelig for dette når det kommer og går, og man ikke har noen andre symptomer i tillegg.


Du nevner det ikke, men har du for eksempel kløe på de samme områdene? Petekkier betyr egentlig bittesmå blødninger i huden , og kan ha mange årsaker. Røde flekker og merker på huden. Vi må huske på at vi kan ha både røde flekker og røde merker på huden vår.


La oss gå over noen viktige detaljer: Couperose manifesterer seg også som en utvidelse av kapillærene, men ligner ofte på sprengte blodkar når det kommer til utseende. Har du hørt om cherry angiomer før? Det er de røde prikkene mange av oss har i huden. De kalles på fagspråket Campbell de Morgan spots, og på folkemunne kirsebærflekker.


De er ikke farlige, men må skilles fra andre utvekster som kan forekomme i huden , sier Kjetil Guldbakke, hudlege ved. Lichen planus har en tendens til å ramme huden rundt anklene og leggene. Keratosis pilaris: Veldig vanlig hudtilstand der man får røde prikker med ru overflate på fremsiden av lårene og leggene. Psoriasis: Hudsykdom som rammer ca.


Vanlig årsak til vedvarende skjellende utslett på leggene. I løpet av de siste par år har jeg merket små røde prikker eller blemmer på huden , spesielt på brystet, armene, magen og bena. Prikkene er bittesmå, blemmene litt større. De sistnevnte minner om føflekker, men er røde. Jeg har aldri hatt noe sånt før, men nå er det ganske mange av dem, og jeg lurer på hva dette kan være.


Ekkhymose: Dette er små hudblødninger man kan få under huden. De utløses av slag eller friksjon mot huden. Det ses som røde flate områder i huden som er blodfarget. Forhold som disponere for dette er medisiner som aspirin, albyl-E, NSAIDS (ibux) og andre preparater som tynner ut blodet. Lad os tage et kig på nogle flere fakta.


Hvad er røde pletter på huden ? De fremtræder oftest på armene og brystet. Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet.


Dette kan det være. Mange røde prikker på kroppen? Det er ufarlig, men i noen tilfeller kan det være lurt å oppsøke lege. Dette er en samling av kar (et kar-nøste) i huden – de er røde på grunn av blodet, men kan også være litt lilla eller blå.


Symptomer: Når det påvirker din hud , bemærker du beskadigede blodårer, som bliver utætte. Det resulterer i blødning, der fremstår som små områder af lilla- røde , hævede læsioner eller små røde prikker , også kaldet palpabel purpura. Det finnes mange ulike forklaringer på hvorfor utslettet oppstår.


Det kan være følgen av en skade eller et traume, utslag på grunn av allergiske reaksjoner, autoimmune sykdommer, virusinfeksjoner og blåmerker. Våre hudleger har oppsummert de vanligste årsakene, symptomene og behandlingene av ulike typer utslett på linkene under. Flate flekker omtales som makler, mens små kuler (papler) og knuter (noduli). Utslett kan opptre I ulike farger og former. Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser.


Små røde prikker på huden

Vi regner at alle typer blemmer, store eller små , er forårsaket av skade av vevet i huden. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett.


Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg