tirsdag 3. november 2020

Vondt i livmor

Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted.


Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Plages du av smerter i underlivet? Les mer om de vanligste årsakene og når du bør oppsøke lege!


Bakovervendt livmor kan gjøre vondt. Når det gjelder graviditet og fødsel betyr det ikke noe om livmoren er bakovervendt. Svangerskapet går bra og de med bakovervendt livmor har samme frekvens for spontanabort som de med framoverbøyd livmor , opplyser Rekkedal.


Men det å ha bakovervendt livmor kan likevel ha noen konsekvenser. Muskelknuter, eller myomer, er en godartet svulst som sitter i eller på livmorveggen. De består av muskelvev, av samme typen som det er i selve livmor. Jeg har smerter ved samleie, hvorfor gjør det vondt ? Jeg er redd for å få vondt når jeg skal ha samleie, hvordan kan jeg forberede meg? Det gjorde vondt første gangen jeg prøvde samleie, hva er galt?


Mitt første samleie var veldig vondt , nå er skjeden min hullete og flisete, er det vanli. Vondt innerst i skjeden når jeg har samleie. Jeg lurer på om det er flere av dere gravide som får vondt ved livmoren eller i magen når dete trykker på spesielle punkter?


For min del gjør det vondt når jeg presser litt inn mot slutten av magepartiet, spesielt på venstre side. Kan dette være livmoren, og er det normalt? Håper på masse sva. Stikker også rundt ved eggstokkene når jeg tar ut og inn tampong. Noen ganger veldig vondt.


Symptomer, undersøkelser, forebygging, behandling, utbredelse og overlevelse for livmorhalskreft (cervixcancer). Har hatt vondt i høyre side i hele dag. Værre når jeg går og står. Det går greit når jeg ligger og sitter.


Er dette livmor som strekker seg eller kan det være blindtarmen? Har ikke feber, kvalm eller dårlig matlyst, men krampeaktig ubehag. Når jeg trykker inn på magen, på høyre side og slipper ut.


Det er helt normalt å ha vondt i ryggen iblant, men spesielt hos yngre menn kan ryggsmerter i verste fall være kreft. Fødte barn med søsterens livmor Slike. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn!


Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Pilen viser den ytre delen av livmoren, mormunnen, der den munner ut i skjeden. Underlivsbetennelse Hva er underlivsbetennelse?


Bakterier og andre mikroorganismer kan finne veien gjennom skjeden og livmorhalsen til de indre kjønnsorganene - livmor , eggledere og eggstokker. Livmoren er et muskuløst hulorgan som ligger midt i det lille bekkenet hos kvinnen, mellom urinblæren og endetarmen, og har som funksjon å huse og ernære fosteret under graviditet. Livmoren har form som en flattrykt pære og er cirka 7–centimeter lang, 4–centimeter bred og 2–centimeter tykk hos kjønnsmodne kvinner (mindre hos småjenter og eldre kvinner).


Det er smerteterskelen som styrer hvor fysisk aktiv du klarer å være i tiden etter operasjonen. Du skal ikke gjøre noe som gjør vondt. Unngå samleie uker etter kikkhulsoperasjon og åpen kirurgi, 4-uker etter reduksjon av livmorslimhinnen. Lengden på sykmeldingen er avhengig av hva slags operasjon du har gjennomgått.


Det kommer som oftest av at penis støder mod livmorhalsen, og derved dytter rundt på livmor og eggstokker. Hvis det er VELDIG vondt bør du vurdere om det kan være andre årsaker. Også hvis det varer veldig lenge. Legen vil gjøre en vanlig underlivsundersøkelse.


Først vil hun se inn i skjeden din for å se om du har noe ekstra mye utflo og ta en bakterieprøve fra livmorhalsen. Så vil hun kjenne forsiktig på livmoren og egglederne dine. Hvis du har egglederbetennelse, vil du synes at dette gjør vondt.


Disse organene er ikke livsviktige og man kan leve et bra liv uten dem, der også sex og samliv har en naturlig plass. Det kan ta tid til å venne seg til forandringene. Når det igjennom hele dagen, men mest på kvel og natt.


Kan våkne midt på natten og ha fryktelig vondt. Blir da også veldig kvalm, må stå opp og gå noen runder i stua.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg