mandag 16. november 2020

Utflod med blod

Normal utflod har en gulhvit eller klar farge, mens brun eller rød utflod tyder på blod. Blodtilblandet utflod kan skyldes p-piller, og sees når hormondosen i p-pillene er for lav til å kunne opprettholde livmorslimhinnen, slik at denne ”brytes” ned og gir blødning. Medisinsk behandling med metronidazol, som tabletter eller stikpiller i skjeden, har god effekt på symptomene. BV er ikke en seksuell overført sykdom, og partneren skal derfor ikke behandles. Soppinfeksjon i skjeden.


Den viser seg som en hvit, tykk utflod med en konsistens som hytteost.

Utflod , også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk (eplelignende) lukt. Det er normalt at det kommer litt væske fra skjeden, men ved infeksjoner i skjeden og livmorhalsen forandrer denne væsken seg, og utseende, lukt, mengde og konsistens endres. Du har regelmessige menstruasjoner, men har nå to ganger hatt blodig (?) utflod mellom menstruasjonene, første gangen varte det et par dager, nå vart i fire dager. Det har sannsynligvis ikke noe med overgangsalder eller med urinveisproblemet å gjøre, men jeg synes det bør utredes. Det er verdt å merke seg av bakteriell vaginose ikke er farlig og at den behandles med antibiotika, enten med stikkpiller til skjeden eller med tabletter som svelges på vanlig måte.


Endret farge og konsistens på utfloden kan tyde på at noe er galt. Dersom utfloden blir klumpete, kan dette være et tegn på sopp vaginitt. Lyserosa utflod er utflod med blod i.

Brun utflod er utflod med litt gammelt blod i. Selv om dette ikke oppleves som vanlig mens, så er det i alle fall en type blødning, kanskje starten på mensen? Blødninger som dette kan også være et tegn på en seksuell overførbar infeksjon. Hensikten med utflod er å rense og holde skjeden glatt og frisk ved å skylle ut døde hudceller, sopp og bakterier. Utfloden inneholder vanligvis melkesyrebakterier som hjelper til med å holde en lav PH-verdi som i sin tur gir et dårlig oppvekstmiljø for uønskede bakterier.


Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom og 2. H i skjeden endres hele tiden og er avhengig av blant annet menstruasjonssyklus. Blødning mellom menstruasjonene kan skyldes hormoner, betennelse eller kreft. Hos de fleste kvinner kommer menstruasjonen nokså regelmessig, men det er normalt at den varierer opptil fem dager fra gang til gang.


Men får ta en test i løpet av de neste dagene! En viss mengde utflod er normalt i fertil alder, og det er store forskjeller mellom kvinner i hvor mye utflod de har. Har ikke følelsen av at jeg er gravid heller. Mengde og konsistens varierer med menstruasjonssyklus. Sekresjon er størst rundt ovulasjonstidspunktet.


Det er greit nok, men det betyr ikke at du ikke skal ha et bevisst forhold til utfloden din.

Utflod er noe vi kvinner helst ikke vil snakke om. Utfloden kan nemlig si noe om dersom ting ikke er som det skal i underlivet. Infeksjoner eller sykdommer får nemlig utfloden din til å endre farge, lukt og karakter, og derfor skal du følge med. Jeg ble brun i trusa noen dager. Det så ikke ut som blod , men er det utflod da eller?


Jeg har det siste døgnet hatt brun utflod , men litt blod i, og i dag kom det også blod m. Har hatt mellomblødninger (brun utflod med litt blod ) etter å ha. Utflod med lite- og lett syrlig, frisk lukt, er noe alle jenter har og det er med på å smøre skjeden og holde den frisk og glatt. Produksjonen av utflod øker på i puberteten, og når man er forelsket og når man er kåt øker det ytterligere.


Det varierer fra jente til jente hvor mye utflod det er, men for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg