onsdag 5. august 2020

Trekke om stoler

Hvordan trekke om en stol Slik bytter du trekk på spisestuestolen Det er enkelt å bytte trekk på spisestuestolen. Det er ganske lett å trekke om slike stoler , man demonterer dem, kopierer det gamle trekket, og prøver å sette dem sammen igjen. Under følger en mer detaljert beskrivelse av hvordan jeg trakk om min stol og hvordan du kan gjøre det samme. En gammel stol som trenger fornyelse.


Vi lager også sengegavler og puter etter mål. Når du trekke om dine møbler hos oss.

En instruksjonsvideo om hvordan man trekker om et stolsete. Trekke om et stolsete Gørhild Olsen. Gamle spisestuestoler kan få nytt liv hvis du trekker om sitteputene!


Her viser Katrine fra Mitt lille prosjekt deg hvordan du enkelt gjør det! En av skattene jeg kjøpte på loppemarked i år var stoler som jeg skulle gi en makeover. Det er mange som spør meg om det er vanskelig og trekke om en gammel stol og svaret er nei ! Men ofte er trekket slitt og trenger en oppdatering.


Er stolene utstyrt med løst sete, er ikke jobben mer komplisert enn at du kan utføre den selv. Vi i Villa har tatt kontakt med møbeltapetserer Liss Fusdahl for å få noen tips og råd.

Har du først bestemt deg for å trekke om er det stoffet som er avgjørende for kostnaden. Hesles stol er laget sånn at setet kan løsnes fra ramme og bein. Hun løsnet derfor selve setet fra beina, trakk om og satte det på plass igjen.


Hele jobben tok tre dager. Men er du ivrig kan du klare det på en kvel sier hun. Siden er under arbeid – KLIKK HER FOR GAMMEL SIDE! Jeg lager sengegavler fra skratch, trekker om bestefars gamle god stol og fresher opp spisestuen i nydelige stoffer.


Verkstedet ligger rett over gårdsplassen, så det kommer vel også til å bli noen sene nattetimer for å få ferdig ett og annet loppis prosjekt. Spisestuestolene dine utsettes for mye. IKEA sine spisestoler har avtagbare trekk du kan vaske, så du trenger ikke å stresse selv om måltidet blir litt sølete. I tillegg kan du jo bytte ut trekkene hvis du vil skifte stil uten å bruke for mye penger og spare miljøet ved å ikke kaste stolene du allerede har. Vil du trekke om en lenestol?


Da kan du gi lyd fra deg til meg. Her er en lenestol fra 50-tallet med armlene i teak og nagler som detaljer i siden og ryggen. Denne vakre 50- talls stolen fikk litt kjærlighet og nytt møbelstoff. På svensk er denne typen stol kalt “Emmafåtölj”.


Skal du trekke en stol profesjonelt koster det fra 1. Folk kommer ofte til oss etter å ha gitt seg ut på litt for kompliserte møbler selv.

Er ute etter å trekke om stolene mine i nytt trekk jeg også. Har lett mye rundt, i tilegg til møbeltapetserere i lokalmiljøet. Det er veldig dyrt, men fant en butikk som var meget rimelige.


De forhandler ikke direkte til kunder, så du må bestille via en bilbutikk som forhandler med dem. Hvorfor skal man kaste fullt brukbare møbler når de kan bli som nye med nytt møbelstoff og ny stopping? Flere og flere ser nytten av gjenbruk, gamle stoler har ofte veldig god sittekomfort og er meget solide så derfor kan det ofte være lønnsomt å trekke de om fremfor å kjøpe noe nytt som du må kaste om få år.


Selv om hun har trukket om utallige stoler og sofaer gjennom årene, lærer hun stadig noe nytt. Det kommer stadig inn stoler som jeg ikke har vært borti før, og det er masse å lære. LES OGSÅ: Flyttet inn i gammelt pensjonat. Mange av møblene hun får inn på verkstedet, har en stor affeksjonsverdi for kundene. Over års erfaring i faget.


Vi utfører oppdrag for hele landet primært Oslo og Akershus. Om Møbeltapetsermester Jan Larsen Møbeltapetsermester. Grefsen som stopper og trekker om dine møbler.


Vi er fem stykker, som utfører stopping og trekking av alle typer møbler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg