tirsdag 4. august 2020

Sosial angst forum

Sosial angst forum

Få fjernet sosial angst på min. Er i dag i årene og sliter fortsatt med sosial angst i mange situasjoner. Har fast jobb der jeg omgås mange mennesker hver dag men det vil ikke si at jeg ikke har sosial angst. Det handler mye om at man tar på seg en annen drakt når man går på jobb feks. Legg meg gjerne til om du vil snakke.


Er en gutt fra Bærum som sliter med sosial angst. Noen som har noe erfaring om hvordan en kan bli kvitt det? Overtenker hele tiden, og skolen er et evig slit. Jeg er vel den eneste gutten i hele Norge med dette, så er vel ingen som kjenner seg igjen.


Men håper virkelig det er noen som vet hvor jævlig det er. Det virker ikke som han har sosial angst , nei, da denne diagnosen kjennetegnes av vedvarende angst for å bli dømt i sosiale situasjoner. Hvis han trives på jobb som leder, trives sosialt og liker å gå på kjøpesentre - så har han nok ikke det. Vet du om han har vonde minner i jula f. Jeg liker å være mye alene på fritiden. Jobber med masse mennesker og kunder.


Tror at jeg har sosial angst. Jeg fungerer godt på jobben. Prater med folk og har ingen problemer med det.


Hjertebank er selve angsymptomet med stor A, så jeg holder fremdeles en knapp på en form for sosial angst. Jeg ville helt konkret ha utforsket hva hans skrekkscenario er, det kan gi en pekepinn på hvor hovedproblemet ligger. Er det verst hvis dere får besøk eller går i besøk?


Hvem er det verst å få besøk av? Sosial angst er en kronisk angst for en rekke dagligdagse situasjoner hvor du møter andre mennesker. Mange av dem som lider av sosial angst , har generalisert angstlidelse eller panikklidelse.


Sosial angst skiller seg fra skyhet og prestasjonsangst ved at tilstanden har høyere alvorlighetsgra den preger deg og den fører til mye ubehag og. Dette kan være svært ødeleggende for mange. Her kan du teste deg selv om det er sosial angst du har, eller om du bare er sjenert eller innadvendt. Handler sosial angst generelt om det å ha angst i situasjoner og forhold med andre mennesker, eller kan det være bare på noen områder? Her lærer du om sosial angst og hva du kan gjøre for å overvinne den sosiale angsten.


Faktisk i jobber der jeg omgås mennesker og MÅ være sosial. Blir sliten, men det føles godt når jeg mestrer det. Jeg har sosial angst , men jeg jobber. Kuren mot angst er gjerne å bli eksponert for det man frykter og erfare at man mestrer det. Det hjelper lite å unngå det, da blir det bare verre.


Men jeg møtte en som jeg alltid har likt veldig godt igjen, og vi hadde litt kontakt. Plutselig, etter å ha sagt at vi skulle finne på noe en dag, har kontaken blitt helt brutt. Personer som har sosial angstlidelse eller sosial fobi, frykter situasjoner hvor de risikerer å bli utsatt for andre menneskers kritiske blikk. Han er en gløgg og oppvakt gutt. Fikk masse skryt av psykologen fordi jeg trosser mine følelser og møter de situasjonen jeg helst har lyst til å forsvinne i. Og det måtte jeg fortsette med om ikke kunne angsten utvikle seg.


Sosial angst forum

Så lenge jeg kan huske, har jeg slitt med andre menneskers nærvær. Spesielt i forbindelse med utdannelse og arbeide. Det eneste som funket for meg var rett og slett å bli pushet i situasjoner jeg ikke var komfortabel med.


Sånn som da jeg fikk meg jobb i dyrebutikk og plutselig var alene i butikken, jeg MÅTTE ta telefoner (ekstrem telefonskrekk) og jeg måtte betjene kunder. Videobasert selvhjelp ved sosial angst. Med støtte fra ExtraStiftelsen har psykolog Magnus Nordmo laget et selvhjelpskurs basert på kognitiv terapi for mestring av sosial angst.


Det anbefales å se alle videoene i rekkefølge, for du finner grunnleggende informasjon i de første filmene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg