onsdag 5. august 2020

Skattekort beregning

Skattekort beregning

Lag lønnsslipper online. Brukervennlig lønnssystem. Skattekort , frikort og forskuddsskatt.


Viktig at du sjekker opplysningene slik at grunnlaget for beregning av skatt stemmer - Hva er rapportert inn på deg? Hvordan få skattekort. Ikke foreløpig beregning på skattemeldingen? Dersom du ikke har mottatt foreløpig skatteberegning på skattemeldingen kan det skyldes noen av grunnene listet opp under. Det er viktig å sjekke at opplysningene stemmer, slik at skattetrekket ditt neste år blir riktig.


Du trenger ikke nytt skattekort for å forhøye skatteprosenten. Du kan selv gi beskjed til lønningsansvarlig om å forhøye prosenten. Men skal du sette den ne må du få nytt skattetrekk. Her kan du se hva arbeidsgiver har innrapport hittil i år. Som vanlig er det foretatt justeringer i satser, innslagspunkt, terskler og den slags, som vil påvirke hvordan du blir skattelagt neste år, men endringene virker å være færre og mindre enn vanlig.


Skattekort beregning

Den kan brukes av både lønnsmottakere, uføretrygdede og selvstendig næringsdrivende. Meldingen opplyser også om hvilke arbeidsgivere som har hentet skattekort ditt. Dette er hendelser som vil få betydning for skatten din, og det er derfor lurt å gjøre en ny beregning av skattetrekket.


Logg deg inn på skatteetaten. Du må selv undersøke om lønnssystemet du bruker støtter denne Altinn-tjenesten. I år som i fjor trenger ikke arbeidstakere å levere skattekort til arbeidsgiver. Grunnlaget blir sendt ut i disse dager. Det du bør sørge for selv, er at grunnlaget for skattkortet stemmer.


Skattekort beregning

Ikke minst gjelder dette de som har hatt endringer økonomien sin siste år. Dersom du beregner å ha underskudd første år skal du ikke sende inn skjema for beregning av forskuddsskatt. Slike hendelser får betydning for skatten din, og det er derfor lurt å gjøre en ny beregning av skattetrekket. Her finner du mer informasjon om skattekort.


Fakta om skattekort. Beregning av forskuddstrekk. Det er først og fremst oppsettet på lønnsart som bestemmer hvilket skattekort som benyttes. Ellers er det andre faktorer som bestemmer hvilken tabellperiode som benyttes og om det skal trekkes full, hel eller ingen skatt på lønnskøringen.


Så om noe har endret seg siden sist som gjør at du må betale mer eller mindre i skatt, endrer du til korrekte beløp og mottar et nytt skattekort. Arbeidsgiveren får da automatisk tilgang til det nye skattekortet. Kalkulatoren kan brukes av både lønnsmottakere, uføretrygdede og selvstendig næringsdrivende. De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt 20. Da ligger melding om oppgjøret klar i innboksen.


Hvis du betaler efter 1. Vi varsler deg på e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart. Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg