torsdag 12. mars 2020

Smerter øverst i magen

Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen.


Smerter øverst i magen

En akutt bukspyttkjertelbetennelse vil alltid kreve legehjelp og som regel sykehusinnleggelse. Kraftige smerter øverst i magen i tilknytning til et kraftig måltid eller til et stort alkoholinntak bør gi mistanke om at det er dette som foreligger, særlig hvis du har hatt det før. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager.


Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.


Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på høyre side under ribbbeina som har strålet nedover siden. Det var konstant vondt, men var værre i perioder. Klarte ikke annet enn å ligge på siden å puste forsiktig. Det har heldigvis gått over nå, men kjenner jeg blir ille b. EE det noen her inne som sliter med smerter øverst i magen pluss rundt nederst i ribbeina!


Pluss når jeg bøyer meg så får jeg veldig ofte ekstraslag som suger seg langt oppe i halsen? Hvorfor når jeg bøyer med? Blir svimmel å tungpustet.


Jeg klarte ikke ringe sykehuset for jeg hadde så vondt, itillegg til at jeg var alene med nr 1. Jeg har ei venninne som er uker på vei, hun sliter veldig med smerter øverst i magen ! Lurer veldig på hva dette kan være, og jeg er så bekymret for henne! Hun forklarer smertene som om de ligger under ribbaina. Vondt på begge sider og ekstra intens i midten. Det er ikke babyspark hun kjenner, det er hun 1 sikker på.


Smerter øverst i magen

Magen min har alltid vært nervøs, har ofte litt løs mage (ikke diare), men kan også ha hard mage og ikke være på do på flere dager. Den senere tiden har jeg hatt magesmerter øverst i magen , mellom navel og brystben, en litt brennende følelse under mageskinnet. Jeg blir også ofte kvalm etter å ha spist, særlig frokost. Symptomer som hodepine, flimring for øynene, generell utilpasshet og smerter øverst i magen kan være tegn på en alvorlig svangerskapsforgiftning. Svangerskapsforgiftning kan en sjelden gang utvikle seg til fødselskramper (eklampsi) som er en livstruende tilstand for både mor og barn.


Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg