fredag 13. mars 2020

Smerter i kjeven

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Hva fører til smerter. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener.


Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Forekomsten i Norge er ikke kjent, men man kan sannsynligvis anta at den ligger på rundt. Smerten forverres ved tygging, og ofte er det smertefullt å gape.


Smerter i kjeven

Mange kjenner hele tiden murrende smerter i og rundt kjeveleddet, like foran ørene. SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden. Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager. Vonde muskler og smerter i kjeven ? Kjevens muskulatur kan, slik som alle andre muskler i kroppen, bli smertefull og dysfunksjonell. Muskelsmerter i kjeven skyldes ofte flere faktorer som kan inkludere tanngnissing (bruxisme), feilfunksjon og nedsatt bevegelighet i nakkeled fysisk (og psykisk) stress.


Er du plaget med vondt i kjeven , klikkelyder når du gaper eller hodepine i tinningen? Det kan være flere grunner til man får kjevesmerter, men flere eksperter mener dette kan komme av stress, anspent kjevemuskulatur, feil tannstilling eller generell slitasje i kjeveleddet etter hvert som vi blir eldre. Om du våkner med slitne muskler i kjeven om morgenen er det mulig du skjærer tenner eller strammer kjeven i søvne. Det finnes spesielle tester som måler stillingen i kjeven og i tennene, man kan også ta forskjellige røntgen undersøkelser.


Smerter i kjeven

Jeg tror nok det er ganske trygt for deg å vente til du kommer hjem i juli så lenge tilstanden ikke forverrer seg betydelig. Det er uhyre sjelden at smerter i kjeven hos en så ung person er tegn på noe alvorlig. SPØRSMÅL Hei For et par dager siden fikk jeg smerter i kjeven. Det er ikke i tannkjøttet eller i halsen, men muskulært i kjeven.


Jeg klarer nesten ikke åpne munnen for å spise, så jeg begynner å bli litt bekymret. Akkurat hvor mange som har hodepine fra strukturene i og rundt kjeven er uvisst, men studier viser en mulig sammenheng mellom hodepine og kjeve. Spenninger i kjevemuskulaturen over tid kan gi triggerpunkter og muskelknuter. TMD-klinikken drives av Mats Klemsdal som har lang erfaring med utredning og behandling av kjeveplager.


Smerter i kjeven

Smertene er som regel lokalisert til kjeveområdet, men kan også gi refererte smerter til tenner og tinningen. Symptomer: Kjevespenninger gir typisk smerter og anspenthet i kjevemusklene. En sju år gammel indisk gutt klaget over smerter i kjeven.


Da han ble undersøkt fant legene ut at alt ikke var helt som det skulle. Vanligvis kommer det som lyn fra klar himmel og forårsaker mye ubehag. Smerter i kjeven er mer normalt enn du kanskje tror. Samtidig, dersom det forblir ubehandlet, kan smerten bli både skarp og intens.


Det er flere ulike symptomer forbundet med smerter i kjeven , som er avhengig av den bakenforliggende årsaken til smerten. Forskyvning av en bruskplate (menisk) i kjeveleddet. Leddgikt i leddet, hvor glatt brusk som skal beskytte leddet, brytes ned.


Dette henger ofte sammen med stress. Kan gi smerter i ansikt, hodet og nakke. Temporomandibulær dysfunksjon (TMD) er en tilstand der kjeven ikke fungerer optimalt. Lidelsen gir problemer med musklene og leddet rundt kjeven , noe som kan føre til smerter i kjeven eller problemer med å åpne munnen, eventuelt også en klikkende lyd. Muskelsmerter er ofte karakterisert som ikke-spesifikke smerter av mild til moderat intensitet med en følelse av press eller trykk i det affiserte området.


Selv om smerten kan være vanskelig å lokalisere, er det ikke uvanlig at pasienten kan føle at smerten kommer fra en tann. Mange pasienter føler at de blir slitne ved bruk av kjeven. Tamara Minge (29) hadde hatt klikkelyder i kjeven i en årrekke. En morgen våknet hun opp uten å klare å åpne munnen.


Det var starten på et mareritt. Om man får dem i godt voksen alder, har de ligget i kjeven i mange år, og kommet til syne fordi huden over tanna endrer karakter. Betennelse på rotspissen kan også gi sterke smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg