mandag 2. mars 2020

Smerter i bekkenet ikke gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Bekkenleddsmerter er begrepet som brukes når den gravide opplever bekkenløsningen som et smertefullt problem og melder seg som pasient. Når kroppen ikke klarer å tilpasse seg dette kan det føre til ubalanse i bevegelsesapparatet og gi smerter.

Gratis ebok: Last ned ebok med flere gode bekkenøvelser for gravide som du kan gjøre. Smerter i bekkenet. Det er lurt å få bekkenet og ikke minst bekkenfunksjonen undersøkt en fagperson.


De fleste blir trygge og glade når de for vite hvorfor de har vondt, hva de kan gjøre selv og eventuelt hva slags behandling som kan hjelpe. Vi behandler kvinner med vondt i bekkenet hver eneste dag med en tverrfaglig tilnærming. Hos noen gravide kan økt bevegelighet mellom bekkenleddene utløse smerter som er særlig fremtredende ved belastning.


Bekkenløsning gir oftest smerter på forsiden av bekkenet , og kan stråle ut til lysken, seteregion eller ned i ben.

LKB En kjenner enn ikke til hvorfor enkelte kvinner fr mer smerte enn andre. Er gravid er det kanskje ikke tiden for mtte n over alt i hverdagen, og smerter er vanlige i. Under og etter graviditet, vil mange oppleve smerter i bekken og hofte. Er ikke bare de som har vrt gravid som fr plager med bekkenet. Er du gravid og sliter med bekkensmerter?


Mer enn halvparten av alle gravide kvinner sier de opplever moderate til sterke smerter under svangerskapet (1). Da er du ikke alene. Mange blir bekymret når de kjenner bekkenplagene melde seg tidlig i svangerskapet og frykter at plagene skal bli verre utover i graviditeten. Bekkenlåsning beskriver en tilstand hvor iliosakralleddet (bekkenleddet) i bekkenet mister funksjon og bevegelighet.


Mange forbinder bekkenlåsning med bekkenplager relatert til graviditet (tidligere kalt bekkenløsning). Låsninger i bekkenet kan oppstå som følge av økt belastning på bekken og korsrygg i graviditeten. Vondt i bekkenet og nærliggende strukturer som nedre del av korsryggen og hoften er selvfølgelig ikke en unik plage for gravide eller de som nylig har født – muskulær- eller ledd-dysfunksjon kan ramme både kvinner og menn, unge som gamle. Dersom du får så store plager og smerter fra bekkenet at det hemmer daglige gjøremål, kalles tilstanden symptomgivende bekkenløsning. De fleste blir smertefrie noen uker etter fødselen.


Når skal jeg oppsøke hjelp ved bekkenplager?

Dette er ufarlig, men plagsomt. Det er derfor viktig å oppsøke hjelp for å få en grundig vurdering av plagene og riktig behandling. Jeg kan fastslå at smerter ikke er ‘relatert til overgangsalder’.


Det at du merker relasjon til menstruasjonssyklus med smerter ved eggløsning og ved menstruasjon, kan føre tanken hen på om det kan være endometriose (livmorslimhinne som er lokalisert utenfor livmoren), evt varianten adenomyose hvor livmorslimhinne finne i livmormuskelen. Graviditeten medfører en lang rekke endringer i kroppen, helt fra de første symptomene på at du er gravid , til vondter og plager når du går høygravid. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte. Slike bekkensmerter blir ofte verre i forbindelse med aktiviteter som å kle på seg, gå på tur eller gå opp trapper. Men for kvinner med bekkenlsning fles smerten s intens at de blir sykemeldt.


Diagnosen bekkenlsning er ikke vanskelig nr man er oppmerksom p. Bekkenplager er ikke noe som kun rammer gravide kvinner, selv om det ofte kan virke. Det er ikke nå du skal slå rekorder og ta maksløft eller prøve å løpe et maraton for første gang. Mange unngår å trene når de er gravide fordi de er redde for å gjøre noe feil, men er du observant på kroppens signaler så vet du stort sett selv hva som er bra og mindre bra. Aldri vært gravid , men får bekkensmerter i perioder. Virker som det varierer etter hvor jeg er i syklusen.


Beskrev smertene for min mor som hadde ekstreme bekkenløsningsplager (trolig pga hjelp), og det er iverfall like smerter , selv om jeg ikke aner om det er samme årsak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg