fredag 20. mars 2020

Samiske jentenavn

Leter du etter samiske jentenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en alfabetisk liste over samiske jentenavn. Samiske navn – Stor alfabetisk oversikt over samiske jentenavn. I samisk tradisjon har man to forskjellige typer av navn. Enten så er det av samisk opphav, eller en samisk variant av norske navn.


De tradisjonelle samiske navnene har gjennom de siste århundrene gradvis blitt faset ut, og her er grunnen. Jeg er også halvt same og mine slektninger gjennom tidene har ganske ordinære navn. Veldig ofte har de to navn.


Etternavnet synes jeg er verdt å vurdere. Vet ikke om noen nettside eller slikt hvor man finner samiske navn. Nevn fine Jentenavn. Trenger hjelp til å finne fine samiske navn!


Min samboer er same så vi og lette lenge etter samiske navn. Ikke så lett å finne noen som passer seg da en bor sørpå de her nede skal jo og tross alt greie å si navnene. I listene under er det også noen samiske navn – i de fleste tilfellene samiske varianter av navn som ellers er i bruk i Norge.


Utne sier at samiske navn de siste årene har blitt tatt mer og mer i bruk av foreldre med samisk bakgrunn. Men at det også bør være greit å velge slike navn selv om man ikke har samisk tilknytning. En annen sjanger av jentenavn , er de som har sin opprinnelse i guttenavn. Nedenfor har jeg lagt til de jeg kommer på, men det er sikkert mange flere her også.


Adamine, Adolfine, Alberta, Arnbjørg, Arnolda, Augustine, Axeline. Berendina, Bjørnlaug. Fornorskingen av de samiske navnene i Finnmark var en form for kolonisering.


Det var et viktig politisk virkemiddel for å hevde herredømme over området, og hadde en spesiell rolle i assimileringspolitikken, sier Kaisa Rautio Helander ved Samisk Høyskole. Hun har avlagt doktorgrad på temaet ved Uleåborgs universitet i Finland. Kategori:Lister over samiske navn. Hopp til navigering Hopp til søk. Denne kategorien har kun følgende underkategori.


N Lister over samiske navn. I henhold til mine samiske aner, ønsker jeg denne gangen å velge et samisk navn på den lille i magen (som vi ikke vet kjønnet på). Da min samiske far og hans familie ikke lever lenger, har jeg ikke så mange å spørre. Aile og Aigin, dette er vel samiske navn? Dette betyr Skal vi danse-navnene.


Søk etter jentenavn : På Fine- jentenavn. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. Den samiske befolkningen bor spredt i alle de land som har delt Sápmi mellom seg, både i og utenfor det tradisjonelle bosettingsområdet.


Man anser vanligvis at de fleste samer bor i nordre Fennoskandia og i Nord-Europas større byer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg