onsdag 9. september 2020

Utsette menstruasjon

Det finnes gode måter å utsette din mens på om du skulle trenge det. Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Få oversikt over din menssyklus.


Lær deg mer om mens og din syklus. Disse bruker du som beskrevet over, og du slutter når du ønsker det. Hormonelle prevensjonsmidler man kan utsette eller hoppe over mensen med bør ikke brukes til å hoppe over mensen i mer enn måneder på rad. Forskyvning av menstruasjon under reiser Utarbeidet av lege Kåre Moen Slik forskyver du menstruasjonen med p-piller: For å bruke p-piller til å forskyve mensen fra et ubeleilig tidspunkt, bør du ha tatt i hvert fall ett brett på vanlig måte fra før.


Gestagenet noretisteron, monofasiske p-piller samt p-ring og p-plaster er egnet til å utsette menstruasjon. Ved behov for hyppig forskyvning av menstruasjonen kan bruk av et østrogenholdig prevensjonsmiddel med forlenget syklus være å foretrekke fremfor hyppig bruk av noretisteron. Utsette menstruasjon på prevensjon. Når du utsetter menstruasjon selv ved hjelp av prevensjonen du bruker, skal det i utgangspunktet ikke være problematisk for syklusen. Romunstad forklarer at dersom du utsetter mensblødningen med p-piller vil det fungere helt fint å starte rett på neste brett for så å utsette menstruasjonen.


Utsette menstruasjon

Med vennlig hilsen SUSS. Bruker du kombinasjons p-piller kan du etter avtale med legen bruke disse. Dersom du ønsker å utsette mensen. Er du i tvil om hvordan dette gjøres kan du snakke med oss på apoteket.


Mensen kan komme på de mest ubeleilige tidspunkt. Planlegger du en tur med kjæresten, en sydentur med mye bading, bryllupsreise eller kanskje du skal holde et viktig foredrag, eller en annen viktig anledning, passer det gjerne ikke med mensen og ubehagelige symptomer som følger med. Ved slike anledninger kan man planlegge sin menstruasjon og anledning, og eventuelt hoppe over eller utsette. Hvis du har fått ganske regelmessig mens, og du ser at den kommer til et veldig upassende tidspunkt, så kan du prate med lege og høre om det er mulig å få resept på noen tabletter som heter Primolut N. Dette er et hormon som gjør at mensen kan utsettes i inntil ca.


Utsette menstruasjon

Det er ikke noe problem å utsette menstruasjon når du går på p-piller. Måten dette kan gjøres på avhenger av hvilke p-piller du bruker. Mange eksperter mener det er ufarlig å utsette blødningen over lang tid.


På apoteket anbefaler vi at utsettelsen ikke varer mer en dager om gangen uten at du har snakket med legen. Om du ikke bruker p-piller, men vil begynne med det for å kunne utsette mensen, kontakter du legen din og ber om en resept. Les mer om det her! Be om enfasepiller.


Utsette menstruasjon

De fleste p-pillekurer skal startes første dag av din vanlige menstruasjon , men det går som regel greit om du ikke får startet før noen dager ute i menstruasjonen. Noretisteron for å utsette mensen. Primolut-N kan brukes til forskjellige formål, men foreskrives kun til å utsette mensen i opptil to uker på euroClinix. For å utsette mensen bør du begynne å ta tablettene dager før forventet menstruasjon , tre tabletter daglig i ti dager.


Jente som ikke har fått sin første menstruasjon innen hun er fylt år har så kalt primær amenoré. Pasientens sykehistorie, basert på opplysninger gitt av pasienten selv eller pårørende. Brystsmerter som stråler ut til bl. Noen ganger passer det dårlig men menstruasjon.


Utsette menstruasjon

Det kan være ulike grunner til at man ønsker menstruasjonsforskyvning. Hvis du bruker p-piller er det ikke noe problem å utsette menstruasjonen når man går på vanlige, monofasiske kombinasjons-p-piller (med samme dose hormoner i hver aktive pille). Menstruasjon , ofte bare kalt mens eller mensen, er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide.


Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner. Evelyn Simonnes bekrefter at det egentlig ikke er noen ulemper med å utsette blødningene på denne måten. Rent medisinsk er det heller ingen fare forbundet med å hindre eggløsning over en lang periode. Livmoren har ikke behov for å kvitte seg med blod slik den gjør ved menstruasjon siden livmorslimhinnen blir tynn, sier hun.


Her får du vite hvordan du kan stoppe en menstruasjon. Det er viktig å snakke med en lege, gynekolog eller helsesøster først, for å være sikker på at det er trygt å gjøre det, og at det er mulig å utsette mensen med den typen piller du tar. Hva menes med uregelmessig menstruasjon ? De fleste kvinner har menstruasjon med omtrent fire ukers mellomrom. Det betyr at det går fire uker fra første dag i en menstruasjonsblødning til første dag i den neste.


Lengden på dette mellomrommet varierer en del fra kvinne til kvinne. Noen kan ha dager mellom menstruasjonene, andre kan ha 30. Var ikke så lett å finne ut av dette, nei. Fant tilslutt svaret på en nettside som er for helsepersonell om medisiner: Det enkleste og trolig det beste alternativet er å ta alle tablettene av første fase (blå tabletter), kaste resten av brettet og fortsette med de blå tablettene på nytt brett.


Primolut er kun et medikament til forskyvning av menstruasjon og kan ikke brukes som prevensjon. Kvinnen begynner å ta tablett Primolut (mg noretisteron) dager før ventet menstruasjon : morgen, middag og kveld. Hun fortsetter så lenge hun vil utsette , i inntil dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg