tirsdag 1. september 2020

Steketid kalkun

Steketid kalkun

Se video av hvordan du steker en hel kalkun her! Mange tror at kalkunen blir saftigere når du fyller den med stuffing, men dette er nok bare en myte. Saftigst kjøtt får du ved å steke fuglen bare til den er akkurat gjennomstekt, og ikke noe mer enn det.


Steketid kalkun

Her finner du steke- og koketips for kalkun i alle varianter. Hvordan steke kalkunfilet eller hel kalkun ? Resten smører du utenpå kalkunen. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg.


La fuglen hvile minst minutter før du skjærer den opp. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden.


Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på passe temperatur, og at det får hvile godt før det skjæres i. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Du kan skjære ut kalkunlårene selv ved å brette lårene ut til siden og skjære over ved leddfestet, slik at lårene løsner. Del gjerne lårene i to ved kneleddet.


Legg kalkunen på en rist over en langpanne. Ha et par-tre desiliter vann (gjerne også litt buljong, en skvett hvitvin eller god eplemost) i langpannen og fyll på med vann under steking ved behov. Stell pent med fuglen underveis i stekingen.


Steketid kalkun

I den fortsatt varme stekepannen tilsetter du smør, hvitløk delt i sitroner i skiver og rosmarinkvister. La dette frese i smøret til det er nøttebrunt. Hell så smøret med alt dette over kalkunen. Stek kalkunen i ovnen på 1°C til kjernetemperaturen på brystet er ca.


Det eneste du trenger å gjøre med grønnsakene er å dele dem i biter, og dette kan du gjøre lenge før gjestene kommer. Mens alt koser seg i ovnen har du god tid til å røre sammen sausen, som får ekstra god smak med litt stekesjy fra kalkunen. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Hvis kjøttsaften er rød trenger kalkunen fortsatt litt mer steketid. Er kjøttsaften gul eller blank så er kalkunen ferdigstekt.


Du kan også bruke en spiss kniv for å sjekke om kalkunen er. Ha litt vann i pannen under steking, etterfyll med vann slik at stekesjyen ikke tørker ut. Steketemperatur 1ºC, ca min pr kg. Slik steker du hel kalkun Lærerike artikler Slik deler du hel kalkun Marinader som funker på kylling og kalkun Andre gode oppskrifter.


Helstekt kalkun er populær festmat på nyttårsaften. Her får du tipsene som gir deg en saftig, mør og god. Staig flere av oss serverer helstekt kalkun i jula, enten på julaften, i romjula eller nyttårsaften.


Hel kalkun er maten for de store anledninger, og skal du servere helstekt kalkun til nyttårsmiddagen kan det være årets siste og kanskje tøffeste utfordring. Det er nesten umulig å lykkes med å steke hel fugl, og kalkun er ikke på noen måte et unntak – snarere tvert imot, sier Godts matansvarlig Jon Krog Pedersen. Lei av tørt og seigt kalkunkjøtt? Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan lykkes med både helstekt kalkun og kalkunfilet, samt det gode tilbehøret som stuffing og waldorfsalat. Klassisk kalkun Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften.


Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen. Det unngår du med steketermometer!


Den er ferdig på grader. Thanksgiving, som i USA feires den fjerde torsdagen i november, gjør at fuglen stadig oftere havner på norske middagsbord også før 31. Jeg har nå fornyet disse tabellene for mål og vekt.


Kalkun er for mange et must til nyttår. Her er en enkel omregningstabell for mål og vekt (med noen engelske og amerikanske mål), en for bakemål og en for stekeovnsvarme. I tillegg er det en omfattende tabell for steketider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg