torsdag 17. september 2020

Trening antibiotika

Trening antibiotika

Brynjulf Barexstein, lommelegens allmennlege, er enig i at antibiotika kombinert med trening ikke er en problemstilling i det hele tatt. Hei, Trening vil ikke ha noen direkte negativ effekt på selve antibiotikaen, men kan ha det i forhold til det du bruker den for. Har gått på antibiotika kurer siste året, og trent veldig hardt og mye likevell, både fotball og styrke. Var først når jeg sluttet på kuren at jeg merka jeg var myyyye kvikkere på trening , ellers ingenting forskjell mener jeg, men det er kanskje individuelt?


Trening antibiotika

Fikk antibiotikakur mot urinveisinfeksjon av legen idag. Jeg trener vanligvis mye, og nå lurer jeg på om det er ugreit på noen måte å trene hardt, i den grad man orker det, mens man går på antibiotika. Altså, hvis man føler seg OK er det da greit å hardtrene? MYTER og FAKTA om antibiotika. Fikk på lørdag vite at jeg hadde en ganske stor tvilling, med mye betennelse i. Vil antibiotika ha noen negativ innvirkning, vil det på noen måte være muskeldrepende?


Det finnes mange typer antibiotika. På folkemunne kalles ofte antibiotika for penicillin. Selv om penicillin er den viktigste og mest brukte antibiotikaen, er den bare en av flere ulike grupper antibiotika. Har du en infeksjon der du får penicillin eller liknende medisiner bør du vente med trening til kuren er avsluttet og du føler deg frisk. Ved kyssesyke (mononukleose) gjelder enda strengere regler.


Denne sykdommen kan være farlig og har dessuten tendens til å gi tilbakefall ved hard trening. Medikamentene har ingen effekt mot virus. Den mest vanlige antibiotika -typen er penicillin, som det finnes mange varianter av. I Norge har vi et moderat forbruk av antibiotika sammenlignet med de fleste andre land.


I tillegg kan antibiotika gi ekstra plager for det syke barnet, for eksempel diaré og oppkast. Mange bakterielle infeksjoner går også over av seg selv uten bruk av antibiotika. Ved de fleste infeksjoner anbefales det å se situasjonen an i 2-dager. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet.


Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Alle varer på lager! Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre.


Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Noen sykdommer, som mellomøre­betennelse, kan skyldes både bakterier og virus. Jeg syns så synd på meg selv som lå helt alene og var syk at jeg trøsta meg med sjokoladepudding og vaniljesaus nesten hver dag. Selv om en kjapt føler seg mye bedre etter at en starter på en antibiotikakur er det ikke sikkert kroppen tåler. BCG inaktiveres av legemidler som virker mot tuberkulose.


Trening antibiotika

Begynte på antibiotika kur på mandag pga bihulebetennelse. Antibiotika og kjemoterapeutika. Trente ikke i går, og fikk veldig dårlig samvittighet. Er en ganske hard time. Effekter av fysisk trening kan virke både stimulerende og dempende på immunforsvaret sin funksjon, avhengig av treningens varighet og intensitet.


Ryggsmerter etter skiveprolaps kan skyldes en bakterie som kan behandles med antibiotika. Det har danske forskere funnet ut. Fire norske sykehus skal nå følge opp med en tilsvarende undersøkelse.


Du kan få med deg et kort fra sykehuset med navn på anbefalte antibiotika. Jo flere ganger en person med penicillinallergi får penicillin, jo alvorligere allergireaksjoner kan oppstå. Med jevnlig oppfølging fra fysioterapeut tidlig i skadeforløpet kan man unngå at tilstanden blir kronisk eller tilbakevendende.


Og du bør alltid si ifra til en lege som skal skrive ut resept på antibiotika til deg, dersom du vet at du ikke tåler penicillin. Veiledning og tett oppfølgning fra fysioterapeut i forhold til riktig aktivitetsnivå, avlastning og trening kan være spesielt nyttig for mer aktive personer og idrettsutøvere. Nettbutikken for deg som trener. Kjøp Trening på nett. Jeg gikk ikke ned en dritt de første dagene i januar, gikk også på antibiotika i dager.


Trening antibiotika

I praksis gjelder det nesten bare oral tyfoidvaksine, som kan inaktiveres av en rekke antibiotika og malariamidler. Klær og utstyr til all trening. Stort utvalg og rask levering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg