fredag 25. september 2020

Stikkinger i magen

I alle mine år som jordmor tror jeg ikke jeg har møtt gravide kvinner som IKKE har kjent stikninger i graviditeten – med andre ord: Det er veldig vanlig å kjenne stikninger i magen når du er gravid! Dette betyr magesmertene – etter hvor i magen de sitter. Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt.


Jeg er nå i uke og har ekstreme stikninger i magen som går ned i underlivet. Har hatt dette i noen dager, og må stoppe opp med alt jeg gjør når disse kommer. Hvis jeg ligger kan jeg ikke strekke ut bena eller røre på meg siden det er så vondt. Får de ofte når jeg har vært på do og tisset.


Hodet har festet seg for cirka to uker siden. Det begynte på torsdag med stikking nederst på magen på venstre side. Da trodde jeg at det bare var luft i magen , og fordi jeg hadde litt hard mage.


Men fikk gått ordentlig på do og greier på fredag, og ikke hatt noe problem med avføringen etter det. Men stikkingen har ikke gitt seg, den har bare blitt verre. Fikk stikkinger dager før IKM, og syntes dette var litt i tidligste laget for menssmerter. Enig med flere her som mener det minner mer på eggløsningssmerter, særlig de første dagene. Dette kommer av at magen vår inneholder mange organer, og sykdommer i de forskjellige organene kan gi symptomer som er svært like.


I tillegg så går nervebanene våre svært kronglete i magen slikt at for eksempel smerter grunnet en sykdom i et organ kan føles et helt annet sted en der organet ligger. Funksjonell dyspepsi omtales av noen som magekatar, men det er en tilstand karakterisert ved tilbakevendende eller kroniske smerter og ubehag i øvre del av magen uten at man finner sykdomsforandringer i eller rundt fordøyelseskanalen. Smerte på venstre side av magen bør ikke ignoreres eller overses. Om noen av disse symptomene oppstår samtidig, er det grunn til bekymring: Konstant smerte.


Dette er ikke noe som er begrenset til kun én dag i noen timer. I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen. Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen.


Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Ved selve operasjonen er målet å få med seg noen centimeter med normal tarm på hver side av kreften. Er det flere der ute som opplever stikninger nederst i magen ? Er så redd for at det skal gå galt. Kom såklart over en tråd der noen sa at hvis magefølelsen sier at noe er galt så stemmer det for de fleste. Sv: Stikking i magen Det er helt normalt med stikkinger og murringer når man er gravi det er livmoren som strekker på seg.


Jeg kjente det veldig godt de første 7-ukene, og måtte nærmest puste meg gjennom menssmertene som kom. Jeg kjenner det fortsatt til tider og jeg er nå straks uker. Jeg er ei jente på år som har en veldig god stund (6-mnd)kjent stikkinger nederst i magen , føles som der eggstokkene ligger. Det er ikke direkte vondt, jeg tar feks ingen smertestillende.


Det er likevel ubehagelig og jeg kjenner jeg blir litt urolig av det. Det kjennes litt som konstante menssmerter. Vi kan alle oppleve ubehag etter at vi har spist mat som magen ikke er så glad for. Men hvis du vanligvis ikke har problemer, men plutselig opplever dette ofte - uten at du har lagt om kosten på noen måte, kan det være livmorkreft.


Jeg kan nok ikke svare deg på hva det er, men jeg kan si at jeg også har stikkinger , men det er i midt på magen på venstresiden. Det er som om en kniv som blir stukket inn i nedre del av ribbeina. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller. Symptomer fra urinveiene.


Urin kan lukte forskjellig og til og med få farge uten at det er farlig. Har du spist rødbeter, tisser du lyserødt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg