fredag 11. september 2020

Tunfiskrøre

Denne tunfiskrøren smaker like godt til lunsj som til en enkel middag. I vår famile heter den bare tuna og har alltid blitt servert som lunsjmat i helger og på koldtbord i familieselskaper som et barnevennlig alternativ. Kutt vårløken i strimler, og reddiken i små biter. I dag kan jeg friste med en real blings med tunfiskrøre.


Bruk tunfisk (på boks) av god kvalitet - det kjenner du på smaken!

Kapers og sitron tilfører en deilig syrlighet. Dette er perfekt sommermat. Bruker du et magert alternativ til rømme, så er tunfiskrøre et veldig saftig, magert og proteinrikt pålegg. Tunfisksandwich med brød er også veldig godt! Her kommer oppskrift på en tunfisksalat som du kan servere i påsken (eller when ever).


Men før det er det trening og møter og tunfiskrøre til lunsj! Reklame-laget for Obs.

Hva med å lage et godt pålegg til skolelunsjen? Eller til helgens frokost. Jeg har brukt dette bestandig. Den er det mest smak i. Det enkleste er ofte det beste.


Halv rødløk og en halv pose majones. Har du tunfisk på boks i skapet har du et godt utgangspunkt for å lage et ekstra godt pålegg til helgefrokosten eller lunsjen. Egg- og tunfisksalat med cæsardressing utgjør en deilig lunsj eller en enkel og god middag når du har lyst på noe annet enn et varmt måltid. I denne egg- og tunfisksalaten kan du gjerne også bruke kokte poteter fra gårsdagens middag, hvis du har det. Vi har vært i kirken og på Leos lekeland (les: regnvær!) og sånn går no dagan.


Jeg elsker tunfiskrøre og slik lager jeg min. Akkurat nå er jeg inne i en periode hvor jeg er litt lei av egg, så da er tunfiskrøre en bra og proteinrik erstatter. Akkurat denne grønne tunfiskrøren ble til fordi jeg hadde en veldig myk avokado liggende. Så da tenkte jeg hvorfor ikke bruke den istedenfor mayo? Resultatet er en kremete og frisk tunfiskrøre med bra fett.


Kjempegodt I tillegg er tunfisk på boks billig og du får et luksuspålegg på noen få minutter.

Vend så sammen alle salatingrediensene i en bolle. Topp med kokt egg, skiver av avocado, fetaost og tunfiskrøre. Ringle over litt olivenolje og kvernet pepper.


TIPS: Kikerter er den største kilden til karbohydrater i denne salaten, og kan fint droppes hvis du vil redusere karbohydratinnholdet. En deilig tunfisksalat med mais. Rask å lage – digg å spise!


Min hummus er med gurkemeie for å gjøre den ekstra sunn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg