onsdag 27. mai 2020

Matmuffins ost og skinke

Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. En oppskrift laga i mange varianter, rett og slett fordi grunnoppskrifta er så god og veldig populær hos dokke! Disse fyldige og saftige glutenfrie matmuffinsene er fylt med ost og skinke , og er et smakfullt alternativ for deg som ikke tåler gluten. De er laget med grov melblanding, metter godt og er geniale å ha med i nistepakken.


Hvis du tripler grunnoppskriften på matmuffins , får du muffinser som du kan fylle med tre ulike fyll: ost og skinke , spinat og blåmuggost og tomat og oliven. Del røren i tre, bland inn de ulike fyllene og stek i tre omganger – og vips er matpakkene for den neste måneden klar.

Ost - og skinkemuffins passer godt til supper,. Tilsett ost og skinke i strimler. Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Grovhakk spinaten og sett til side. Ha skinke , ost , fetaost, vårløk og spinat i en stor bolle.


Bland sammen mel, med bakepulver, salt, pepper og paprika og ha det oppi bollen. Mål opp melk og flytende Melange i et målebeger og ha oppi eggene. Hell det våte oppi bollen og rør det hele sammen.


Muffins trenger ikke være bare søtt.

Lise Finckenhagen bruker grovt mel og fyller dem med skinke , ost , paprika og vårløk. Hakk spinat og nøtter grovt. Matmuffins passer fint til lunsj eller i matpakken når du skal på tur. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten , gjerne med en gaffel.


Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Horn med ost og skinke er en smakfull avveksling til den vanlige skolematen. Bak gjerne dobbel porsjon og legg i fryseren, og ta dem opp etter behov. Bruk de som niste,frukost, kvelds eller hva du nå vil. Ha ost og skinke oppi bollen med det tørre og bland det godt inn.


Hell eggeblandingen over i bollen, og rør alt lett sammen med en skje. Stikk de små brokkolibukettene nedi, og topp med litt ekstra gulost. Fordel røren mellom muffinsformene. Dessverre er det slik at nordmenn er mer opptatt av billig mat enn bra,god og ordentlig mat ( og derav dyrere). Det går fint å variere smaken på matmuffinsene ved å bytte ut ingrediensene med f eks andre typer ost og urter.


Dette er dessuten gode og mettende matmuffins , som er populære som turmat! Visp sammen egg, kesam, krydder, bakepulver og spinat i en bolle. Tidsklemma har tatt meg, og dessuten har jeg oppdaget at det er ganske så mer hektisk å håndtere to barn enn ett på kjøkkenet.

For nokon veker tilbake delte eg oppskrift på grove pizzasnurrer med kjøttfyll med dokke. Sommerferien nærmer seg ubønnhørlig slutten og både jobbstart og skolestart står for tur. Da gjelder det å krydre hverdagene med noe hyggelig og godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg