onsdag 13. mai 2020

Svangerskapsuke 15

Svangerskapsuke 15

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Vekten er omtrent 1gram. Benene er nå blitt lengre enn. Noen velger privat ultralyd for å se babyen og for å få vite kjønnet.


Svangerskapsuke 15

Det kan være mulig å se rundt uke , men er enklere å avgjøre ved ordinær ultralyd rundt uke 18. Ved tidlig ultralyd kan man gjerne si at man er ganske sikker på kjønnet, men det er kanskje vel tidlig å begynne å male babyrommet rosa eller lyseblått. Vekt og lengde: Tallene for vekt og lengde som du finner i uketekstene, er gjennomsnittligtall basert på aktuell litteratur.


Se på dem som veiledende – barn utvikler seg forskjellig også før fødselen. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Fosterets fortsetter å vokse raskt, også denne uken. Nå har det nådd en full lengde på ca. De ytre kjønnsorganene viser tydelige karakteristiske trekk og snart kan det være mulig å bestemme kjønnet med ultralyd.


Babyen er nå rundt centimeter lang og 1gram. Allerede nå er det noen som kjenner liv, hvis de kjenner riktig godt etter. Det er vanlig å kjenne litt økt hjertebank i denne perioden. Den tillot fra sin ikrafttredelse abort på bakgrunn av sosiale indikasjoner. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Prøver anbefales å tas etter svangerskapsuke men før utgangen av svangerskapsuke 15. Be om å få tilsendt alle originalsvar når disse foreligger.


Om du har egen badevekt hjemme, sjekk vekten hjemme om morgenen før du skal til lege eller jordmor. For noen kan det kjennes som tiden går langsomt, mens andre nesten ikke kan tro at halve svangerskapet er tilbakelagt. Bruk dagene lurt, og vit at barnets trivsel er avhengig av hvordan du har det.


Som partner skal du vite at din omsorg og kjærlighet er viktig for både henne og babyen i magen. Gravid – Dette skjer de første ukene. Endelig er du gravid!


Sannsynligvis er du overveldet av følelser, og de kan variere. Noen er lykkelige og forventningsfulle, mens andre synes det er litt skummelt og overveldende. Korrekt fosteralder er avgjørende for behandling og overvåking under svangerskapet: morkakeprøve etter 10. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person.


Uke : Buksene begynner sikkert å bli for trange, og snart kan du glede deg over å ha en fin kul å vise frem. Pass på å få i deg riktig og næringsrik mat. Samfunnet skal så langt råd er sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst. Som et ledd i dette arbeidet skal samfunnet sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om familieplanlegging, for derved å skape en ansvarsbevisst holdning til disse spørsmål slik at antallet svangerskapsavbrudd blir lavest mulig. Du vet ingenting hvor lenge fødselen din varer eller hvor vondt det blir akkurat for deg.


Noen har store smerter i timer, andre merker lite før de siste to timene. Da er det ikke rart at tankene om smertelindring er ulike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg