torsdag 14. mai 2020

Vannkopper tidlig stadium

Vannkopper kan forveksles med andre sykdommer. Brynjulf Barexstein, lommelegens allmennlege, sier at det ikke pleier å være vanskelig å skille vannkopper fra andre tilstander – ofte vet man om smitte også. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune.


Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Blant 30-åringer har hatt vannkopper. En spiroket som likner den som for rsaker syfilis, var sv rt vanlig i Europa i. Den tidlige fasen av vannkopper er først sett på hodet og i magen.


Som følge av dette blir stedene papules (dette er navnet på kviser i vannkopper ). Senteret av det røde hudområdet er hevet, en boble dannes, fylt med en klar væske. Utslippet av vannkopper (foto i galleriet) blir senere forvandlet fra papule til en vesikkel med purulent. Ved års alder har hatt sykdommen. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Hvis du er vaksinert mot vannkopper eller har hatt vannkopper tidligere , er det ingen grunn til bekymring dersom du er gravid og kommer i kontakt med noen som har vannkopper. I motsatt fall bør du ta kontakt med lege raskt dersom du har vært utsatt for vannkoppesmitte. Varicella ( vannkopper ) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae.


Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett ( vannkopper ), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. For å kunne gjenkjenne vannkopper på et tidlig stadium , er det viktig å vite hvordan akne opptrer og hvor raskt kokepokene kommer fram, hvilke andre tegn er karakteristiske for infeksjonen. I begynnelsen av sykdommen. For 1-uker etter infeksjon, eksisterer viruset i kroppen er skjult, ikke viser seg selv.


Ja, faktisk, i et tidlig stadium , er symptomene på kyllingpoks lik den vanlige forkjølelsen. Ofte er det en hoste og rennende nese på bakgrunn av et svekket immunforsvar. Så, etter en stund (fra et par timer til flere dager), vises små flekker på krummens kropp.


Først ser de bare ut som en myggbit, men snart vises et hvitt hode fylt med. De ser ikke væskefyllte ut. Men det kan likevel være vannkopper på et tidlig stadium. Se på dem i morgen tidlig. Da burde de ha blitt væskefyllte hvis det er vannkopper.


De som har hatt vannkopper tidligere er imidlertid immun. Smittefaren gjelder særlig de som har et redusert immunsystem og ikke har hatt vannkopper tidligere. Man kan nemlig bare bli smittet med vannkopper , ikke helvetesild.


Så lenge man har væskende blemmer er man smittsom, sier Lofterød. På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg