torsdag 11. februar 2021

Vondt nederst i magen mann

Fikk da diagnosen bitestikkelbetennelse etter ultraly selv om blodprøver og urinprøver var tipptopp. Etter endt antibiotikakur var ubehaget fortsatt nederst i magen og litt oppover. Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet.


Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på.

Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin. Dette betyr magesmertene – etter hvor i magen de sitter. I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen.


Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen.


Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet.

Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Men hva om du opplever smerter på venstre side av magen ? I dag skal vi ha fokus på dette som er et vanlig problem, og forsøke å finne årsaker.


Du kjenner smerter på venstre side av magen , men hvorfor? Eldre mann , som bor litt ute i distriktet, har en tidlig morgen sterke smerter i mageregionen på venstre side. Han tror først at de kan være forårsaket av nyrestein. Det har han nemlig hatt tidligere, men den gangen var smerteforløpet litt annerledes.


Under fordøyelsen dannes det luft i tarmene. Normalt vil denne luften bli opptatt igjen, men hvis avføringen passerer igjennom tarmen med en annen hastighet, vil luften samle seg i luftbobler og på den måten utspile deler av tarmen. Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.


Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen.


Tviler på det er blindtarmen, da jeg ikke kjenner det spesielt i ene siden, men jevnt fordelt på begge sider.

Vondt når jeg reiser meg, sitter ned osv. Føles stiv og hard i nedre mage. Almenntilstanden øvrig er helt fin. Ikke kvalm, og ikke feber.


Vi kan alle ha vondt i magen , men når trenger man egentlig å ringe legen? Hvorfor har jeg vondt øverst til venstre i magen ? Men jeg klarer ikke å finne ut nøyaktig hvor å hva som gjør vondt. Jeg har så sinnsykt vondt nederst i magen ! Kjenner ut som menssmerter som er kjempevonde på en måte, men på en måte ikke det heller.


Det passer aldri med vondt i korsryggen. Vondt i korsryggen og korsryggsmerter kan ramme alle. Akutt vondt i korsryggen er en plage som rammer opptil av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI. Føler æ må tisse heile tida men kommer bare litt. Har nedsatt sexlyst.


Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Smerter i nedre del av magen.


Flere frykter at det er noe galt med eggstokkene, men dette skyldes som regel tarmen som også ligger nederst i magen. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme.


Hvordan oppstår akutte magesmerter?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg