fredag 26. februar 2021

Vektøkning uke 20

I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet. Vektøkning uke Hei.


Jeg var normal før jeg ble gravi har trent og spist sunt og litt usunt av og til. Mn har allerede lagt på meg kg. Jeg er i uke og har lagt på meg 7kg. Jeg la på meg 3kg fram til uke 18.


De siste to ukene har jeg ikke lagt på meg noe, er snart uke 21. Går det i rykk og napp hos dere også? Er bekymret for at bebisen ikke får nok næring? Eller tar den det den trenger uansett? Jeg har nemlig hørt man skal legge på seg fra - 8kg fra uke 20.


Hvor mye i vektøkning rundt uker ? Familie, samliv og seksualitet Graviditet,. Da mente jordmor at det ikke var så ille. Ved forrige svangerskap gikk jeg opp kg tilsammen og ingen sa noe da heller. Er normalvektig i utgangspunktet.


Gikk opp mye fra uke -3 og bare et par kg til etter det. Alt gikk bort etter fødselen, og jeg endte faktisk på et par kg mindre enn før jeg ble gravid. Er også i uke og var hos legen forrige uke. Jeg sa jeg syntes det var mye men det syntes ikke legen min.


Veier kg mer enn jeg burde men skal allikevel gå opp - kg i svangerskapet iflg. Dette er første uke i 3. Vanligvis kommer den største vektøkningen i uke til 2 for så å avta noe i 3. Men for enkelte kommer den største vektøkningen i siste trimester. Man gir litt opp, orker ikke å passe på vekten. Les mer om vektøkning i denne artikkelen.


Det får bli som det blir. I dag er det som oftest målinger fra ultralydundersøkelsen rundt uke 18– som brukes til å fastsette termindatoen. Termindatoen er likevel bare en estimert fødedag, et normalt svangerskap varierer fra til uker. Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig.


Regn ut din vektøkning under graviditeten med vår vektkalkulator. Går man mest opp i vekt i begynnelsen av graviditeten eller kommer vektoppgangen i slutten av graviditeten? Regn ut hvordan din vektøkning bør se ut måned for måned under graviditeten.


P Nei, uff, vektøkning er det eneste ved et sv. Ravlo forteller at istedet for å veie deg daglig, bør du velge en fast dag i uken. Skal du veie deg så gjør det på samme dag og på samme betingelser – for eksempel onsdag morgen, da midt i uken oftest er mer matmessig nøytralt enn rett etter helgen. Barnet skal ha oppnådd fødselsvekt rundt to uker etter fødsel. Barn som ikke har en jevn vektøkning etter den første vektnedgangen etter fødsel, bør følges opp av helsestasjonen.


Er du i tvil om hva som er normal vektutvikling for ditt barn, ta kontakt med helsestasjonen for personlig tilpasset veiledning. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Uke begynner mandag 11.


Den tar utgangspunkt i min høyde pluss vekt før graviditeten, og så viser den et estimat på hvor jeg bør ligge, både høyeste og laveste vekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg