mandag 8. februar 2021

Vaksine 3 mnd

Vaksine 3 mnd

BCG- vaksine til barn med økt smitterisiko (stikk). Ekstra dose k ombinasjonsvaksine mot difteri (ekte krupp), stivkrampe, kik- hoste, polio, Hib-infeksjon og hepatitt B til premature født før 32. Rotavirusvaksine (dråper i munnen). Også etter -års alder kan barnet få infeksjonen, selv om det har vært fullt vaksinert tidligere.


Vaksine 3 mnd

Det er en tid siden jeg satte meg inn i vaksiner, og siden DTP og HiB ikke var aktuell så har jeg lite kunnskaper om det. Og DPT er ikke oppført i felleskatalogen, men på FHI, så jeg ble faktisk litt usikker på hvilken vaksine som blir gitt ved måneders alder i Norge) Men litt googling frisker da opp hukommelsen på DPT. Kontakt derfor alltid lege hvis du er bekymret.


Datteren min ble fikk mnd vaksinen for to dager siden og har siden det sovet ekstremt mye. Baby mnd forandret over natta etter vaksine – Barn. Babyen sin reaksjon på vaksiner innlegg 21. Feber etter – mnd vaksine innlegg 27. Har lagt inn dette på kvinneguiden, men ingen har svart meg, så jeg prøver her også.


Vet at dette er langt, men jeg er så fortvilet over å ikke fungere i hverdagen og å ikke få hjelp Hei. Håper noen kan gi meg noen gode råd. Befinner meg i en vond situasjon, og føler at det blir verre og verre ne.


Anonym bruker skrev: Jeg begynte å blø også ja. Og det var vondt lenge etterpå #128533; Anonymkode: 72b67. Ville kjøpt et skyllemiddel på apoteket som demper betennelse, og brukt tanntråd hver dag fremover. Det vil blø mindre etterhvert som det blir skikkelig rent og betennelsen i. DHPPi, evt id-merking og ormekur.


Første dose gis tidligst når barnet er uker og senest når barnet er uker. Andre dose gis ved -månedersalder og senest når barnet er uker. Beskyttelsen etter vaksinasjon varer i minst –år. Dette er tilstrekkelig for å beskytte de minste og mest sårbare barna.


De fleste personer får liten eller ingen reaksjon etter vaksinering. Da har vi også vært på mnd kontroll! Noen som vet om det er vanlig at de får feber, eller er det mer sjeldent? Reagerte deres små like mye på begge vaksinene?


Eller var reaksjonen bedre etter 5mnd vaksina? Generell informasjon - vaksine sykdom forlenge priser Frste vaksine skal gis nr hunden er mnd. HEP01: Engerix, Hepatitt B(renset antigen) voksen r. Ved måneders alder vil de fleste foreldre la barnet vaksineres. Jeg har fått store medfødte skader pga røde hunder under svangerskapet (min mor ble smittet da hun var -mnd på vei).


Det er ganske bittert å tenke på at dette kunne ha vært unngått hvis vi allerede hadde vaksine denne gang. Denne vaksinen gjentas ved ca. Hvis det går mer enn mnd mellom første og andre dose, må man starte på nytt, ellers er det ingen maksimumsgrenser, men det beste er å følge anbefalt doseregime.


Vaksine 3 mnd

MMR-vaksinen beskytter barnet mot disse sykdommene. Vaksinene kan brukes om hverandre. Meslinger (measles - forkortet M) er vår alvorligste barnesykdom.


Blant dem som vokste opp før vaksine ble tilgjengelig, fikk mer enn prosent meslinger. Sykdommen er meget smittsom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg