fredag 5. februar 2021

Vaksine oversikt

Vaksinetjenesten på helsenorge. Du kan også skrive ut vaksinasjonskort til bruk i utlandet. Kontakt pasient- og brukerombudet når du trenger råd og. Samarbeidspartnere. Informasjonen på helsenorge.


Er du medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten. This site won’t let us show the description for this page. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte. Logg inn på vaksinetjenesten på helsenorge. Få informasjon om vaksiner for barn, voksne og reisende.


Sjekk hvilke vaksiner som anbefales for reisemålet ditt. Sjekk at du har fått grunnleggende beskyttelse som omfatter tre difterivaksiner, samt en fjerde dose etter ca. Ytterligere difterivaksinering kan vurderes ca. Vi gir tilbud om reisevaksinasjon og råd om vaksiner før utenlandsreiser.


Vaksine oversikt

Type vaksine bestemmes ut fra reisemål, smittesituasjon, reisens varighet, type reise, helsetilstand og tidligere vaksinasjonsstatus. Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over anbefalte vaksiner før utenlandsreiser. Bestill time i god tid. Se folkehelseinstituttets nettsider for fullstendig oversikt over alle vaksiner. Det ser ut som om JavaScript ikke er aktivert i nettleseren din.


Vennligst aktiver JavaScript, og prøv på nytt. For at du skal få satt vaksine i apotek trenger du en gyldig resept. Dropin: Legetjeneste på nett.


Vaksine oversikt

Du vil også få oversikt over hvor det kan være aktuelt å bruke malariaforebyggende medisiner. Bruk nedtrekksgardinene under til å finne kontinentet du skal reise til, og deretter riktig land. Følger du oversikten vil du se hvilke anbefalinger som gjelder for ditt reisemål.


Her får du en oversikt over når barnet får tilbud om de ulike vaksinene i barnevaksinasjonsprogrammet. Spesielt Hawaii: beskyttelse mot hepatitt A (epidemisk gulsott). Hepatitt B- vaksine (ved langvarig opphold i landet eller ved kortere opphold hvis du har tenkt til å reise flere ganger til land der det er risiko for smitte). Det anbefales oppfriskning av vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt hvert 10. Anbefalingen gjelder for alle voksne, også personer som ikke har tenkt seg på utenlandsreise.


Les gjerne mer om sykdommene og vaksiner på fhi. Oversikt over vaksinasjonsstatus. Ved vaksinasjon av barn eldre enn år er det kun behov for en dose. Legemiddelverket har bare utarbeidet informasjon om noen utvalgte vaksiner.


Hib- vaksine er ikke nødvendig for barn som har fulgt barnevaksinasjonsprogrammet, bortsett fra stamcelletransplanterte og de som har gjennomgått behandling for kreft. Greve-Isdahl sier at om man ikke har indikasjon på at man har fått en eller flere vaksiner og heller ikke har gjennomgått sykdommene, kan man kontakte fastlege for å få vaksine. I fremtiden vil gjøre det enklere for folk selv å holde oversikt over når tiden er inne for å få oppfriskningsdoser av aktuelle.


Vaksine oversikt

Det er en trygg og effektiv vaksine for å beskytte seg mot skogflåttencefalitt. Det er ikke slik at alle som bor i disse fylkene må ta vaksinen. Nå er det ikke lenge til jul, og for mange betyr det ferietur til utlandet.


Hvis du planlegger å vaksinere deg mot reisesykdommer bør du gjøre det raskt, hvis ikke kan det fort bli for sent. Nå kan du få satt vaksinene du trenger i ditt nærmeste Apotek 1. Her er link til Trondheim kommunes hjemmeside og under overskriften Russ og vaksine mot hjernehinnebetennelse finner du oversikt over hvor og når vaksineringen skal foregå på de enkelte skolene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg